lørdag den 16. maj 2015

Tunika


Tunika strikket i 2 tråde Sari på spænding 7.

Jeg har strikket den samme for flere år siden, nu var det på tide med en ny. Modellen er taget efter en drops model, men med et andet hulmønster, tror jeg nok. 
Jeg havde regnet ud at jeg skulle have ca. 162 masker til de nederste dele. Det kommer sig ikke så nøje, den må gerne have lidt vidde. Jeg kan ikke få DAK til at ordne kantmaskerne, derfor har jeg lavet et .stp fil på 162 masker med 2 masker blanke i hver side. Der står i manualen, at man skal flytte magneterne 1 maske ind i hver side, men det synes jeg ikke virker.

Slå op med kontrastgarn og strik et godt stykke. Derefter vikl op og strik 6 rækker inden hulmønsteret startes. Kør af på kontrast og strik et stykke mere. Derefter startes DAK til topstykket og nederdelelens masker fordeles så det passer. Jeg har ca 40 masker mindre på toppen. Det kommer ikke til at se rynket ud. For og bag top er ens. Jeg har ladet kanterne være og dampet. De må gerne rulle lidt ved denne.1 kommentar:

  1. Virkelig flot. Jeg drømmer om at prøve Sari garnet, det er allerede på ønske/to-do listen. Farven er rigtig flot også ☺

    SvarSlet